preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Vinkovci

Login
Školska knjižnica

online katalog

elektire

       

vKnjižnica

       

ViDiK

     

Bookmarks

   

Teams

       

RASPORED ZVONJENJA

Prva smjena

  1. 8.00 – 8.45    
  2. 8.55 – 9.40    
  3. 9.50 - 10.35
  4. 10.40 – 11.25
  5. 11.30 – 12.15
  6. 12.20 – 13.05

Druga smjena

  1. 13.15 – 14.00  
  2. 14.10 – 14.55  
  3. 15.05 – 15.50
  4. 15.55 – 16.40
  5. 16.45 – 17.30
  6. 17.35 – 18.20

 

 

 

 

 

 

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Vremenik provjera

Individualni razgovori

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
EUROPSKI TJEDAN ODRŽIVOG RAZVOJA
Autor: Mirna Pavić, 1. 10. 2024.

                                    
Europski tjedan održivog razvoja ove godine odlučili smo obilježiti povodom Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane koji se obilježava svake godine 29. rujna. 
Učenici sedmih razreda su na satima Biologije upoznati s problematikom otpada  hrane. Naučili su kako kao pojedinci mogu utjecati na smanjenje otpada od hrane. Od planske kupovine namirnica, pravilnog skladištenja namirnica, čitanja deklaracija i rokova trajanja do kompostiranja i „recikliranja“ hrane. 
Kako bi naučeno primijenili, dobili su zadatak izraditi modele biljne i životinjske stanice od ostataka hrane ili pak iste napraviti kao užinu za taj dan.  Napravljene modele su fotografirali i zajedno s knjižničarkom postavili virtualnu izložbu te prigodno uredili pano u školi. 
 Ovom aktivnosti dali smo doprinos ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine koja kaže da je potrebno prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca.
Prijavni obrazac
 
Izložbu radova pogledajte u video prilogu
 
                                                       Gabrijela Bićanić, učiteljica Biologije i Kemije





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju