Datum objave: 1. listopada 2024.
Kategorija: Naslovnica

EUROPSKI TJEDAN ODRŽIVOG RAZVOJA

                                    
Europski tjedan održivog razvoja ove godine odlučili smo obilježiti povodom Svjetskog dana osviještenosti o otpadu od hrane koji se obilježava svake godine 29. rujna. 
Učenici sedmih razreda su na satima Biologije upoznati s problematikom otpada  hrane. Naučili su kako kao pojedinci mogu utjecati na smanjenje otpada od hrane. Od planske kupovine namirnica, pravilnog skladištenja namirnica, čitanja deklaracija i rokova trajanja do kompostiranja i „recikliranja“ hrane. 
Kako bi naučeno primijenili, dobili su zadatak izraditi modele biljne i životinjske stanice od ostataka hrane ili pak iste napraviti kao užinu za taj dan.  Napravljene modele su fotografirali i zajedno s knjižničarkom postavili virtualnu izložbu te prigodno uredili pano u školi. 
 Ovom aktivnosti dali smo doprinos ostvarenju cilja UN Agende za održivi razvoj do 2030. godine koja kaže da je potrebno prepoloviti otpad od hrane na razini maloprodaje i kućanstava te općenito smanjiti gubitke hrane duž cijelog prehrambenog lanca.
 
Izložbu radova pogledajte u video prilogu
 
                                                       Gabrijela Bićanić, učiteljica Biologije i Kemije

Pročitajte još

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA

Svatko od nas dužan je dostojanstveno se zahvaliti braniteljima i žrtvama zbog kojih danas živimo u miru. Učenici 2. a, b i c razreda o hrvatskoj povijesti spoznali su čitajući slikovnicu Dotakni nebo vinkovačke spisateljice Mije Jozić. Izrađivali su lampione na satu...

KREATIVNI SATI

KREATIVNI SATI

Da veliki mogu učiti od malih, ali naravno i obratno, moglo se vidjeti kad smo spojili 3.b i 7.b razred na satu Glazbene kulture. Sedmaši su nas oduševili kako se znaju služiti raznim instrumentima koje su nam prikazali, demontrirali njihov zvuk i koristili u pjesmi...

Skip to content